2019. szeptember 26., csütörtök

Szép nagyméretű valódi moissanite gyémánt 1.6ct VVS1 - Jelenlegi ára: 45 000 Ft

MOISSANITE GYÉMÁNT VVS1 FEHÉR
1, 6ct
7, 9mm
A valódi értéke alatt kínálom!
A Moissanite egy szílicium-karbid kristály, a természetben az egyik legritkábban előforduló ásvány. Kizárólag meteoritokban található, jelenlegi tudásunk szerint földi körülmények között nem alakult ki, sőt kialakulását a naprendszeren kívülinek diagnosztizálták.
Henri Moissan a nóbel díjas francia kémikus 1893 fedezte fel egy meteorit kőzet tanulmányozása közben. Mivel tulajdonságai: keménysége, hővezető képessége, színe nagyon hasonlóak a gyémántéhoz, az 1800-as évek végén megkezdték a kísérletezést laboratóriumi előállítására.
Ám a mesterséges “ növesztésére” még közel egy évszázadot kellett várni. Csupán az 1990-es évek elejére sikerült megtalálnia a tökéletes technológiát egy Charles & Colvard nevű amerikai cégnek, akik szabadalmaztatták a moissanite előállításának módszerét.
Az így kikísérletezett ásványt 1998-ban sikerült bevezetniük az ékszerpiacra Forever One, Forever Brilliant és Forever Classic márkanevek alatt. Ezek a szabadalmak 2015-ben ugyan lejártak, de a Charles & Colvard cég előnye így is megkérdőjelezhetetlen a moissanite előállításában.
A moissanite-nak hamar sikerült felhívni magára a figyelmet az ékszeriparban, hiszen egy kiváló alternatívája a gyémántnak: a jóval kedvezőbb ára valamint a kizsákmányoló bányászati gyakorlat mellőzése miatt, sőt néhány optikai tulajdonsága még kedvezőbb is mint a gyémánté.
A moissanite drágakövet megmunkálás során az összes népszerű gyémánt csiszolási formára kialakítják.
Összegzésképpen elmondható, hogy a moissanite legalább olyan csodálatos ékköve egy gyönyörű ékszernek, mint a gyémánt és egyáltalán nem elhanyagolható szempont az sem, hogy különösen a nagyobb, 1 karát feletti ékkövek ára a töredéke a gyémánténak, a fénytörése pedig káprázatos.


Jelenlegi ára: 45 000 Ft
Az aukció vége: 2019-10-17 08:44 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése